Reus

Onze reus 'de Vos der Voerezonen' vergezelt de harmonie bij uitstappen in Vossem en in reuzenstoeten. Zo vergezelt hij ons jaarlijks op de kermissortie en gaat hij al dansend het dorp rond.

Sinds 1980 heeft onze harmonie er een reuzengroot lid bij: De Vos der Voerezonen.

Sindsdien vergezelt onze Vos ons bij uitstappen in Vossem (zoals onze jaarlijkse kermissortie) en in reuzenstoeten. Door zijn optredens verhoogt hij aanzienlijk het folkloristisch aspect van de gemeente en zijn eigen vereniging.

Op 30 augustus 1980 werd hij gedoopt door pastoor Norbert Danhieux en ingeschreven in het bevolkingsregister door burgemeester René Vanfraechem. Daarna bezocht hij met een zeer talrijke schare aanhangers o.a. meter Denise Verhoeven en peter Frans Moeys. Tijdens deze eerste uitstap verzeilden we met z’n allen in een onvervalste wolkbreuk, zodat de vos plots geen 25 kg maar 50 kg woog. Slechts enkele uitgelopen kleuren van zijn tenue, die bestaat uit de heraldische kleuren van Vossem, rood en groen, waren hiervan het gevolg.

Zijn 30ste verjaardag werd uitbundig gevierd tijdens de door onze harmonie georganiseerde lichtstoet in Vossem op 16 oktober 2010.  Hierbij ontving hij ook het “folkloristisch ereburgerschap” uit handen van toenmalig burgemeester Bruno Eulaerts.

In september 2012 nam onze reus ook deel aan het wereldrecord 'Grootste reuzenstoet' in Deurne.

Verder neemt hij nog steeds graag deel aan reuzenstoeten over heel België, steevast vergezelt door een groepje enthousiaste muzikanten en reuzendragers.

Reus