Dirigenten

Sinds 2002 wordt onze harmonie geleid door twee dirigenten, Peter Wouters en Steven Rans, helemaal van eigen kweek. Als tandem zetten zich al meer dan 20 jaar vol enthousiasme in voor onze harmonie. Ze zorgen steeds voor een gevarieerd programma en geven hun liefde voor muziek graag door aan de muzikanten en het publiek.

Peter Wouters

Peter begon op 8 jarige leeftijd muziek te spelen bij zijn moedermaatschappij: K.H. Vossem’s Voerezonen. Hier werd hij opgeleid door de toenmalige dirigent: Roger Verspeeten, ere-onderkapelmeester van de Belgische Gidsen.

Al snel volgde hij les aan de muziekacademie van Tervuren waar hij slagwerk, notenleer, harmonie en piano volgde, met als kroon op het werk de regeringsmedaille voor slagwerk met grootste onderscheiding.

Peter vervolmaakte zich aan het Lemmensinstituut te Leuven en het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel. Later behaalde hij het diploma HAFABRA-directie te Gent met grootste onderscheiding.

In 2009 behaalde hij het getuigschrift jureren HAFABRA-wedstrijden VLAMO en provinciale concours. Hij volgde masterclass bij J. Van der Roost, J. Segers en L. Van Acker.

Hij was slagwerkleraar bij Music Center te Leuven (1991-2016) en slagwerkleraar te Eizer-Overijse en Huldenberg.

In 1998 werd hij dirigent bij de Koninklijke Philharmonie te Leefdaal.

In 1999 werd hij benoemd tot dirigent bij de K.H. Sint Hilarius te Bierbeek tot 2014 (afdeling uitmuntendheid).

In 2002 werd Peter samen met zijn goede vriend Steven Rans aangesteld als dirigent van de K.H. Vossem’s Voerezonen (afdeling ere-afdeling) sinds 2012 dirigeert hij de harmonie Sint Jozef Berg aan de Maas in Nederland (derde divisie).

Steven Rans

Op 7-jarige leeftijd begon Stevens muzikale carrière bij de K.H. Vossem's Voerezonen, waar ook hij werd opgeleid door Roger Verspeeten.

Later volgde hij lessen aan de muziekacademie van Tervuren waar hij op 16 jarige leeftijd de regeringsmedaille voor trompet en kamermuziek behaalde.

In 1997 werd hij dirigent bij de Koninklijke Harmonie Sint Martinus uit Overijse. Ondertussen startte hij een dirigentencursus HAFABRA waar hij na 4 jaar het diploma met de grootste onderscheiding kreeg uitgereikt.

In 2002 werd Steven samen met Peter Wouters benoemd tot dirigent van de K.H. Vossem’s Voerezonen en  vanaf juni 2004 nam hij de muzikale leiding in handen van het harmonieorkest Musikalo uit Sint Katherina Lombeek. Beide korpsen namen succesvol deel aan de provinciale wedstrijden in uitmuntendheid.

Intussen zat Steven niet stil om zich verder te vervolmaken in het dirigeren. Zo nam hij deel aan volgende masterclasses en workshops:

  • Masterclass Wind Band Conducting in Canford (UK)
  • Masterclass Harmonie directie bij Jan Cober
  • Masterclass Fanfare directie bij Danny Ostermann
  • Masterclass Harmonie directie bij Heinz Friesen

Verder was hij gastdirigent bij Fanfare Brass-aux-saxes (superieure afdeling) en verleende hij zijn medewerking aan diverse Play-ins.

In maart 2008 werd Steven aangesteld als dirigent bij Fanfare Concordia in Einighausen, een vereniging in Nederlands Limburg. Met deze fanfare behaalde Steven in 2010 tijdens het bondsconcours in ere-afdeling een eerste prijs met promotie.

Dirigenten