Dirigenten

Peter Wouters

Peter begon op 8 jarige leeftijd muziek te spelen bij zijn moedermaatschappij: De Koninklijke Harmonie Vossem’sVoerezonen.  Hier werd hij opgeleid door de toenmalige dirigent: Roger Verspeeten.

Al snel volgde hij les aan de muziekacademie van Tervuren waar hij slagwerk, notenleer, harmonie en piano volgde, met als kroon op het werk de regeringsmedaille voor slagwerk met grootste onderscheiding.

Peter vervolmaakte zich aan het Lemmensinstituut te Leuven en het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel.  Later volgde hij een dirigentencursus HAFABRA te Gent waar hij, na 4 jaar, het diploma behaalde met grootste onderscheiding.

In 1998 werd hij dirigent bij de Koninklijke Philharmonie te Leefdaal.

In 1999 werd hij benoemd tot dirigent bij de K.H. Sint Hilarius te Bierbeek waar hij nog steeds met veel succes de muzikale leiding heeft.

In 2002 werd Peter samen met zijn goede vriend Steven Rans aangesteld als dirigent van de K.H. Vossem’sVoerezonen. Sinds 2012 dirigeert hij nog een derde harmonie, Sint Jozef in het Nederlandse Berg aan de Maas. 

Momenteel is Peter ook lesgever slagwerk bij Music Center te Leuven en verleent hij zijn medewerking als dirigent aan diverse gastrepetities en Play-ins.

Steven Rans

Op 7-jarige leeftijd begon Stevens muzikale carrière bij de Koninklijke Harmonie Vossem'sVoerezonen, waar hij werd opgeleid door Roger Verspeeten, ere-onderkapelmeester van de Belgische Gidsen.

Later volgde hij lessen aan de muziekacademie van Tervuren waar hij op 16 jarige leeftijd de regeringsmedaille voor trompet en kamermuziek behaalde.

In 1997 werd hij dirigent bij de Koninklijke Harmonie Sint Martinus uit Overijse. Ondertussen startte hij een dirigentencursus Hafabra waar hij na 4 jaar het diploma met de grootste onderscheiding kreeg uitgereikt. 

In 2002 werd Steven samen met Peter Wouters benoemd tot dirigent van de K.H. Vossem’s Voerezonen en  vanaf juni 2004 nam hij de muzikale leiding in handen van het harmonieorkest Musikalo uit Sint KatherinaLombeek. Beide korpsen namen succesvol deel aan de provinciale wedstrijden in uitmuntendheid.

Intussen zat Steven niet stil om zich verder te vervolmaken in het dirigeren. Zo nam hij deel aan volgende masterclasses en workshops:

Masterclass Wind Band Conducting in Canford (UK)
Masterclass Harmonie directie bij Jan Cober 
Masterclass Fanfare directie bij Danny Ostermann
Masterclass Harmonie directie bij Heinz Friesen

Verder was hij gastdirigent bij Fanfare Brass-aux-saxes (superieure afdeling) en verleende hij zijn medewerking aan diverse Play-ins.

In maart 2008 werd Steven aangesteld als dirigent bij Fanfare Concordia in Einighausen, een vereniging in Nederlands Limburg. Met deze fanfare behaalde Steven in 2010 tijdens het bondsconcours in ere-afdeling een eerste prijs met promotie.