Jef Callebaut - slagwerk

Jef Callebaut behaalde zijn bachelor Muziek en is momenteel masterstudent Klassiek Slagwerk aan het Conservatorium van Antwerpen, waar hij les volgt bij Carlo Willems en Koen Wilmaers. Zijn specialisatie is melodisch slagwerk. Daarvoor volgde hij slagwerk aan Conservatorium van zijn thuisstad Mechelen, bij leraar Nik Govaerts.

Naast zijn studies deed Jef heel wat muzikale ervaring op bij verschillende ensembles en orkesten zoals Straatfanfare Fatiboombastic, Band Kardynal en de fanfare en het percussie ensemble WIK uit Zemst-Laar. Zowel aan het conservatorium van Mechelen als Antwerpen speelde hij mee in het percussie ensemble en in het symfonisch en harmonieorkest. Hij was verschillende jaren solist op de solistenwedstrijden Perucssie van Vlamo.

Jef deed ook al een eerste leservaring op. Hij gaf zomercursussen percussie aan volwassenen in 2014, 2015 en 2016 en stond ook paraat tijdens de muziekdag van de Muziekmakkers Heffen in 2014 en 2015. Daar voegt hij nu de lessen in onze muziekschool aan toe.