Lies Eykens - dwarsfluit

Lies Eykens (°1995) begon al op erg jonge leeftijd met muziek. Ze volgde notenleer vanaf haar 5 jaar en begon met dwarsfluit als ze 7 jaar was. De eerste jaren volgde Lies les in muziekatelier ‘De Vlier’ in Leuven.

Sinds 2004 is Lies lid van onze harmonie waar ze eerst les volgde bij Birgit van Keymeulen en nadien bij Alice De Voght. Sinds een lijftijd van 11 jaar speelt ze mee met het grote orkest.

Muziek werd een steeds grotere passie en het idee om aan een conservatorium te gaan studeren begon te groeien. Om zich hiervoor klaar te stomen ging Lies les volgen bij Toon Fret aan de stedelijke muziekschool van Leuven, het SLAC. Hier studeerde ze dan ook af in 2013 met grootste onderscheiding.

Lies nam al verschillende keren deel aan de Vlamo Solistenwedstrijden in de categorieën uitmuntendheid, ere en superieure, waarvan ze 4x de finale haalde. In 2016 werd ze kampioen in de categorie superieure met 91,5% met Fantaisie Pastorale Hongroise van Doppler. In 2013 nam Lies ook deel aan de Belfius Classics wedstrijd waar ze een tweede prijs behaalde.

In 2015 mocht ze een solowerk (Andantino van Chaminade) brengen onder begeleiding van de harmonie.

In 2016 organiseerde ze samen met haar leerkracht Alice een concert, waarin de dwarsfluit centraal stond. Ze speelden een dubbelconcerto en elk een solowerk met pianobegeleiding.

In 2017 heeft ze ook deelgenomen aan de wedstrijd ‘Thomas speelt het hard’ met het werk ‘Het Symfonisch gedicht’ van P. Benoit.

Tot slot maakte Lies tijdens haar studententijd vijf jaar deel uit van het Universitair Symfonisch Orkest van de KULeuven.